Gyergyák Ágnes
Energiagyógyászat
Test regeneráció
Elérhetőségek
+36 30 883 6367
info@gyogyito-kezek.hu
Ismerd meg mi is a Reiki, történetét, hatásait

Mi is a Reiki? A REIKI egy csodálatos, egyszerű, spirituális fejlesztő módszer. Arra alapul, hogy a kezünk mindig késznél van, melyen keresztül, az avatást követően, az egyetemes Isteni életerő, energia, a REIKI áramlik. A REIKI az életedben a mindennapi használat során felold minden blokkot, problémát, betegséget, azaz diszharmóniát a testedben és lelkedben. Ezáltal létrejön a harmónia az életed minden szintjén, ez maga a tudatos, teljes élet, amit minden ember kíván megélni földi élete során. Ezt keresik, ez maga a boldog szabad, élet.

A REI szó jelentése: egyetemes, univerzális, a KI pedig erőt , életerőt, energiát jelent. A módszer teljes nevét: REIKI USUI SHIKI RYOHO, az univerzális életenergia-közvetítés Usui módszerének fordíthatjuk. Így nevezete el az alapító Dr. Mikao Usui japán professzor a múlt század végén.

Röviden a Reiki történetéhez A ma hitelesnek tűnő verzió/k/ szerint Dr. Mikao Usui buddhista családban született 1865. augusztus 15.-én egy Kyotóhoz közeli faluban. Négy éves korában egy tendai buddhista kolostorba küldték tanulni, ahol meditációt, és csi-kungot, puszta kezes harcművészetet és kardforgatást tanult és ekkor kezdett ismerkedni a kézrátételes és más keleti gyógymódokkal is. Tehetséges és keményen dolgozó diák volt, emiatt, külföldre Kínába, Európába és Amerikába is eljuthatott tanulni, ahol a keleti mellett a nyugati orvostudományt, pszichológiát is tanult. A meditáció során pszichikus és látnoki képességre is szert tett. A Reiki megalkotása előtt már tanította a teate nevű kézrátétes módszert, melyet saját módszere, amit a Reiki váltott fel. Sokat meditált Japán egyik szent hegyén, a Kurama –hegyen, ahol végül is 1921-ben elérte a Satorit a teljes megvilágosodást, és megkapta a Reiki módszerét egy, a „Lótusz Szútra” alapján végzett 21 napos meditáció során. Ő maga így vall a Reikiről:

„A mi Reiki Ryoho-nk szellemi gyógymód, amely az univerzum gyógyító erején alapul. Én ezt a gyógymódot nem tanultam senkitől, nem is kutatással jutottam a birtokába. Böjtölve egyszer csak kapcsolatba kerültem az egyetemes energiával és a természetfölötti szellemi érintés nyomán nyertem el azt a képességet, hogy gyógyíthassak. De még engem, az alapítót sem tett képessé arra, hogy világosan elmagyarázzam a működését.”

A Reiki energia hatásai és mibenléte

A Reiki osztatlan és polarizálatlan ős-energia
Életet és fejlődést támogató energia
Saját intelligenciával rendelkezik
Minden létsíkon hatóképes
Mindenkit a saját fejlettségi szintjének és igényinek megfelelően érint meg
Támogatja a személyiség fejlődésünket
Segít a negatív érzelmek legyőzésében
Enyhíti a testi fájdalmakat és segíti a regenerálódást
Megkönnyíti a nehéz fizikai és pszichikai szituációk elviselését
Elősegíti az önismeretet, kreativitást, intelligenciát
Fokozza a fizikai és szellemi teljesítőképességet
Előnyösen befolyásolja az emberi viszonylatokat

2020 www.gyogyito-kezek.hu Minden jog fenntartva!